ОZIQ- ОVQАT QO‘SHIMCHАLАRI ХАVFSIZLIGINI BАHОLАSH VА ULАRNI QO‘LLАSHDАGI NАZОRАT
Keywords:
kislotalar, asoslar, tuzlar, antioksidantlar, stabilizator, emulgatorlar, quyuqlashtiruvchi moddalar, tekstura qiluvchi vositalar, bog‘lovchi moddalarAbstract
Oziq-ovqat qo‘shimchalari odatda ozuqaviy ahamiyatga ega emas va inson organizmiga begona hisoblanadi. Oziq-ovqat mahsulotlarida ular butunlay yoki qisman o‘zgarmagan holda yoki oziq-ovqat komponentlari bilan o‘zaro ta'sirlashish jarayonida hosil bo‘lgan hosilalar shaklida qolishi mumkin. Eng yaxshi holatda, oziq-ovqat qo‘shimchalari inson tanasi uchun biologik jihatdan inertdir, eng yomoni, ular biologik faol va odamlarga befarq emas.
References
Поздняковский В.М. Гигиенические основы питания, безопасность и экспертиза продовольственных товаров. Учебник. 2-ое изд., испр. и доп. – Новосибирск, 1999. - 448 с.
Шепелев А.Ф., Кожухова О.И. Товароведение и экспертиза плодоовощных товаров. Учебник. – Ростов –на-Дону: Март, 2002. – С.41-56.
И.А. Рогов, Н.И. Дунченко и другие. Безопасность продовольственного сырья и пищевых продуктов. Учебное пособие. Новосибирск, 2007.
Sanobar Bobomuratova, Mukhabat Matchanova, Dilorom Kholmominova. Radiation Polymerization Of Vinyl Fluoride In The Presence Of Freon-113 (F-113)// Journal of Pharmaceutical Negative Results ¦ Volume 13 ¦ Special Issue 9 ¦ 2022, 4828-4839p.
С.Ю.Бобомуратова, М.Б.Матчанова. Радиациoнная полимеризация винилфторида (ВФ) в присутствии фреона-113(Ф-113). Bioorganik kimyo dolzarb muammolari. X Respublika yosh kimyogarlar konferensiyasi materiallari to’plami. Namangan. 209-211 betlar.