TALABALARNING TEXNIK IJODKORLIGINI SHAKILLANTIRISHDA FIZIKA - Ro’ziboyev, S. (JIZPI XABARNOMASI, 2023)
Kelajak uchun muxandis kadrlarni tayyorlashdagi muhim masalalardan biri texnika oliy o’quv yurti talabalarida fizikaviy hodisalarni chuqur anglashni rivojlantiruvchi texnik ijodkorlikni bosqichma-bosqich o’stirib borishdir. Bu maqsadga erishish uchun fizikani o’qitishda tabiatdagi hodisalar qanday yuz beardi degan savolga javob berishdan tashqari, bu hodisa nima uchun shunday yuz berdi degan savolga ham javob bergandagina hodisaning tub mohiyatini anglab yetishi mumkin.