ИЖТИМОИЙ ҲАМКОРЛИКНИНГ ТАРИХИ, РИВОЖЛАНИШИ ВА УНИНГ ПЕДАГОГИК-ПСИХОЛОГИК ЖАБҲАЛАРИ - Асатов, Нурмуҳаммад Абдуназарович; Карабеков, Улуғбек Абдукаримович (JIZPI XABARNOMASI, 2023)
Мақолада ижтимоий ҳамкорлик тарихи, халқаро тажрибалар таҳлили келтирилган. Ижтимоий ҳамкорлик моҳиятини изоҳловчи ёндашувлар ҳақида сўз боради. Ижтимоий ҳамкорлик соҳасига касб-ҳунар таълими жалб этилиши ва самарали тамойиллари айтилган. Муаллиф касб-ҳунар таълимида ижтимоий ҳамкорликни йўлга қўйиш механизми ишлаб чиқиш зарурлигини таъкидлайди. Таълим муассасалари ишлаб чиқариш соҳалари ва бошқа ҳамкорлар билан тузиладиган шартнома фаолиятлари санаб ўтилган.